PlayStation - E3

PlayStation kommer heller ikke til årets E3-messe

Sony vil igjen rette fokus mot andre arrangementer.

For andre året på rad vil Electronic Entertainment Expo – bedre kjent som E3 – foregå uten den tradisjonsrike PlayStation-standen på messegulvet. Sony valgte å droppe messa i fjor, og 2020 byr altså på mer av det samme.

Nyheten kommer via Gamesindustry.biz, som har vært i direkte kontakt med Sony. En talsperson for selskapet kunne fortelle at strategien for året blir den samme som i fjor, da PlayStation-relaterte nyheter ble spredt utover mindre arrangementer.

– Vi har stor respekt for ESA (E3-arrangøren, journ.anm) som organisasjon, men vi føler at visjonen for E3 2020 ikke stemmer med det vi fokuserer på i år. Vi vil bygge videre på vår globale arrangementstrategi i 2020 ved å delta på hundrevis av arrangementer rettet mot forbrukere.

Dermed blir PlayStation 5 etter alt å dømme den første Sony-konsollen som ikke presenteres i noen form på E3. Den kommende maskinen skal lanseres senere i år, og selv om vi allerede har fått diverse detaljer er det enda mye vi ikke vet – som hvordan konsollen skal se ut.

Tilsynelatende vil 2020 altså ikke by på noe stort comeback for E3. Messa har gradvis mistet aktører de siste årene, og hverken Sony, Microsoft, EA eller Activision hadde egne stander i 2019. ESA lover likevel at E3 2020 vil by på et spennende opplegg.

– E3 2020 blir et spennende og energisk show, med nye opplevelser, partnere, utstillingsområder, «activations» (en ny utstillingsvariant, journ.anm) og programmering som vil underholde både nye og gamle deltakere, skriver arrangøren i en pressemelding.

E3 2020 avholdes 9. til 11. juni.

Les også: Sony har flere PlayStation 5-hemmeligheter på lager »

Siste fra forsiden