Politi og røver i Kane & Lynch

Kane & Lynch: Dead Men får en svært interessant flerspillermodus.

Eidos og danske IO Interactive har nylig vist frem flerspillermodusen til Kane & Lynch: Dead Men, og denne virker svært interessant. Modusen går under tittelen Fragile Alliance, og følger en gruppe spillere som må begå et ran.

I utgangspunktet høres dette helt ordinært ut. Spillerne må kjempe mot datastyrte politifolk, komme seg inn til hvelvet og plukke med seg pengene, før de stikker fra åstedet. Alt dette må skje i løpet av 200 sekunder.

Det hele kompliseres imidlertid av det faktum at mens det lønner seg å samarbeide mot politiet, er det like lønnsomt å kvitte seg med kompanjongene sine i løpet av ranet, og plukke med seg pengene de har fått fatt i.

Spiller på grådighet

Spillet viser tydelig hvem det er som har mest penger, og på den måten gjør det det ekstra fristende å gå til angrep på de rikeste spillerne. Men om du velger å gjøre dette, blir du identifisert som forræder, og kan risikere at alle går mot deg.

Et annet interessant element er at om du skulle dø, blir du gjenfødt som politimann. Dermed får du mulighet til å ta hevn på spilleren som tok livet av deg, eller bare stikke kjepper i hjulene for resten av gjengen.

Kane & Lynch kommer også med kooperativ flerspiller ved hjelp av delt skjerm, hvor den ene får mulighet til å spille Kane, mens den andre spiller Lynch. Men i og med at det skjer så mye på skjermen samtidig (enkelte brett har opp til tusen datastyrte figurer), er ikke mulig med kooperativt spill over nettet.

Mer om flerspillermodusene i Kane & Lynch kan du lese hos Eurogamer. Spillet kommer i salg 23. november.

Siste fra forsiden