Politiraid hos CryTek

En tidligere ansatt hos CryTek tipset politiet om omfattende bruk av piratkopiert materiale hos utviklerne av Far Cry. I går ble det gjennomført et omfattende politiraid på kontorene deres.

I følge den tidligere ansatte er deler av programvaren Crytek har brukt for å utvikle Far Cry piratkopiert, og i følge enkelte kilder skal den totale verdien av det piratkopierte materialet ville være over 1 million euro. Tysk politi tok derfor turen innom CryTek sine kontorer, samt hjemmet til en av grunnleggerne (Faruk Yerli), for å lete etter piratkopiert programvare.

CryTek har allerede bekreftet hendelsen. De hevder imidlertid at anklagene er falske, og at de ikke har begått noe lovbrudd. De sier også at ryktene om at politiet fant flere ulisensierte kopier av Maya og 3D Studio Max er falske, og at ingen CryTek-ansatte ble berørt på noen som helst måte. Det tyske kriminalpolitiet har enda ikke kommet med noen uttalelser i forbindelse med saken.

Ubisoft har også bekreftet at raidet har funnet sted, og sier i en kommentar at de håper det viser seg at mistankene mot CryTek er ubegrunnet, men om de ikke skulle være det vil alt ansvar for dette være hos CryTek selv. Videre sier de at CryTek-ansatte var tilbake på jobb som normalt allerede i går ettermiddag, og at denne hendelsen ikke vil få noe å si for spillets utgivelsesdato.

Siste fra forsiden