Prey og Hellgate: London offisielt kunngjort

3D Realms har kommet med den offisielle kunngjøringen av skytespillet Prey, mens Blizzard-veteranene i Flagship Studios har kunngjort Hellgate: London.

Den offisielle kunngjøringen av Prey bekrefter for det meste det vi allerede har vært klar over, uten å komme med noen ny informasjon. Spillet utvikles av Human Head Studios i samarbeid med 3D Realms, og skal lanseres av 2K Games (en del av Take-Two). Lanseringen er satt til neste år, og spillet vil demonstreres på årets E3-messe.

Prey er et førstepersons skytespill til PC som benytter seg av Doom 3-motoren. I følge 3D Realms kommer det med en rekke nye og originale spillfunksjoner, og har en integrert og omfattende historie (som 3D Realms selv mener er hakket mer involverende enn det vi er vant med fra førstepersons skytespill).

Hellgate: London er det første spillet fra Flagship Studios, som består av Bill Roper og en rekke kjente Blizzard North-personligheter. Med tanke på hvor studioet kommer fra, er det ikke overraskende at Hellgate: London er et actionrollespill som benytter seg av mange av de samme elementene som Diablo. Spillet bruker imidlertid førstepersons synsvinkel, og dropper det mørke fantasy-baserte universet til fordel for et enda mørkere fremtidsunivers.

I Hellgate: London sin verden har nemlig demoner invadert jorden og utradert det meste av menneskelig sivilisasjon. Nå jobber grupper med røtter i den eldgamle Tempelridderordenen for å bevare menneskeheten. De har blitt tvunget til å gå under jorden, og befinner seg i katakomber, gamle kloakkanlegg og undergrunnsbaner under store byer, slik som den nå ugjenkjennelige London.

Spillet kombinerer actionelementer fra førstepersons skytespill med dybden fra rollespill, og på samme måte som Diablo loves vi tilfeldig genererte spillområder, objekter og hendelser. Spillet kommer med et robust og fleksibelt system for spilleregenskaper og magiske tryllerier, og lar deg skreddersy helten din både i forhold til utseende og evner. Spillet skal gis ut av Namco, og kommer til PC. Her er fire skjermbilder:

Siste fra forsiden