Prishopp på Steam

Valve: 1 dollar = 1 euro

Nordmenn må nå betale i euro på Steam. Det innebærer langt høyere priser.

Distribusjonskanalen Steam har til nå stort sett hatt én pris på hvert spill, uansett om kjøperen sitter i Norge, USA eller Storbritannia. Nå har de imidlertid forandret dette.

Dyrere spill på Steam.

Fra denne uken av må kjøpere i de aller fleste europeiske land betale i euro, i stedet for amerikanske dollar. Dette er i seg selv ikke noe problem, men saken er at hvis et spill tidligere kostet 49 dollar, koster det nå 49 euro.

Med dagens kurs betyr dette, for eksempel, at man for to dager siden måtte betale 340,54 kroner for Call of Duty 4. Nå er prisen 479,38 kroner. Prisen har altså gjort et hopp på cirka 140 kroner.

Dette på tross av at Steam-versjonen ikke inkluderer boks, eller må selges gjennom butikk. I butikk kan man finne samme spill til 399 kroner, og her inkluderes i tillegg 25% moms.

Norge bruker som kjent ikke euro, og landet er heller ikke medlem av EU. Derfor er det for mange ekstra uforståelig at Valve nå tvinger nordmenn til å benytte seg av euro når de kjøper spill via Steam.

Britiske kunder får betale med pund, og rapporter i Steam-forumet sier at islandske kunder fortsatt får betale med dollar.

Naturlig nok har prishoppet ført til mange reaksjoner fra kundene, blant annet i en stor tråd på Steam-forumet. Det gjenstår å se hvordan Valve velger å reagere på kundenes protester.

I skrivende stund har vi ikke klart å få kontakt med Valve angående denne saken.

Siste fra forsiden