Priskutt for PSP i mai

Gamesindustry.biz forteller at Sony vil kutte prisen på PSP over hele Europa i mai.

Sonys håndholdte konsoll er i ferd med å bli akterutseilt av Nintendo DS, og en av grunnene er sannsynligvis at den er dyrere enn erkerivalen fra Nintendo. Nå forteller Gamesindustry.biz at Sony kommer til å sette ned prisen på konsollen i løpet av mai.

Per i dag er den veildende prisen i Europa på PSP 199,99 euro. Den nye prisen vil i følge det britiske nettstedet bli på 169,99 euro, og tre i kraft fra 4. mai. Den nye prisen tilsvarer omtrent 1380 norske kroner. Sjefen for Sony Computer Entertainment i Storbritannia forteller:

– PSP er unik, og konstant i utvikling. Den tilbyr det bredeste utvalget av mobil underholdning, fra video, musikk, fotoer og nettsurfing. Nå som den også kan kobles opp mot PS3 er den mer relevant enn noensinne. Derfor er dette den ideelle tiden til å lansere en ny pris.

Espen Tollefsen, sjefen for den nordiske PlayStation-distributøren Nordisk Film Interactive, hadde ikke hørt noe om priskuttet, og kunne derfor ikke gi oss informasjon om hva den nye norske prisen blir.

I tillegg til at prisen på selve konsollen settes ned, vil Sony også sette ned prisen på Platinum-spill, altså litt eldre titler som gjerne har solgt godt til fullpris. Dermed vil de som lar seg friste av den nye prisen også kunne skaffe seg en pen samling PSP-spill for en relativt billig penge.

I Storbritannia vil den nye Platinum-prisen bli på 14,99 britiske pund, altså omtrent 180 kroner. Sony vil også lansere fem nye Platinum-spill, nemlig Ridge Racer 2, Tekken, Killzone, LocoRoco og Moto GP.

Siste fra forsiden