Pro Evolution blir Liverpool-spill

2009-utgaven på lisensjakt

Årets utgave av Pro Evolution Soccer kommer med nye lisenser.

Konami kunne torsdag annonsere at de har sikret seg den eksklusive Champions League-lisensen de fire neste årene. Det betyr trolig slutten på Electronic Arts' spill basert på den prestisjetunge turneringen.

Champions League-moro i Pro Evolution Soccer 2009.

– Denne avtalen viser hvor gjerne vi vil utvikle Pro Evolution Soccer videre når det kommer til realisme og lisenser. Champions League er juvelen i kronen når det kommer til klubbturneringer, og det er bare én av mange nyvinninger vi har med i årets utgave, sier Konamis Kunio Neo i en pressemelding.

Konami skryter også av at de har sikret seg lisensene til Liverpool og Manchester United i Premier League. Pro Evolution Soccer 2009 vil til og med få undertittelen Official Football Video Game of Liverpool FC, bare for å understreke at man har lisensen på plass.

– Vi er veldig glade for å bli en offisiell partner med en slik storklubb. Fans av Liverpool kan se frem til en meget realistisk gjengivelse av deres lag, sier Konamis Jon Murphy.

Så gjenstår det å se hvordan Liverpool presterer i "English League".

Lionel Messi blir for øvrig stjerna som pryder omslaget i år, men Liverpool FC vil også få sitt eget omslag som selges gjennom klubben.

Pro Evolution Soccer 2009 vil gis ut på Playstation 3, Xbox 360 og PC 17. oktober. Spillet kommer til Playstation 2 30. oktober, på PSP 6. november og Wii våren 2009.

Siste fra forsiden