Pro Evolution Soccer 5

En fersk demo av årets Pro Evolution Soccer-spill er lansert av Konami, så nå kan vi endelig sette (demoene av) årets fotballrivaler opp mot hverandre.

Pro Evolution Soccer-serien regnes av mange som kongen på haugen hva fotballspill angår, og nå er det femte spillet i serien på vei. Konami forteller at målet deres er å lansere det mest realistiske fotballspillet noensinne. I tillegg til å videreutvikle spillelementene vi kjenner fra før, jobber utviklerne med en rekke nye gameplayfunksjoner og visuelle grep for å gjøre det hele mer autentisk enn tidligere.

Særlig mye mer offisiell informasjon har vi dessverre ikke om Pro Evolution Soccer 5, men skal vi tro sniktitter fra andre medier kan vi vente oss et litt tregere spill denne gangen. Videre rapporteres det om et nytt skuddsystem hvor spillere med over 90 poeng i skuddkraft vil kunne lage drømmemålet fra 18 meter. Nytt for året er også at skader ikke nødvendigvis fører til frispark. Dommeren kan velge å la kampen gå videre, men stopper den hvis spilleren blir liggende å klynke for lenge.

Men nå har dere mulighet til å finne ut en hel del selv, ved å teste den ferske PC-demoen. Her kan dere spille én omgang med fire valgfrie lag: Arsenal, Chelsea, Real Madrid og Valencia.

Last ned demoen her (158 MB):

Noen konkret lanseringsdato er foreløpig ikke satt, men spillet er ventet på PC, Xbox og PlayStation 2 i løpet av oktober, med påfølgende PSP-versjon i november. Gamer.no kommer naturligvis med en anmeldelse rett før utgivelse.

Siste fra forsiden