PSP får november-lansering

Sonys svar på Game Boy Advance, det hittil rimelig ukjente PSP, skal etter planen lanseres i november i år. Det er sjefen for Sony Europe som har kommet med opplysningene.

PlayStation Portable, eller PSP som den kalles, er nemlig et såkalt håndholdt spillkonsoll i likhet med Nintendos Game Boy Advance, Nokias N-Gage og den litt mer obskure GP32. Mange ser på PSP som den første virkelige konkurrenten til Nintendo, og kan føre til at Sony får en enda større dominans på underholdningsmarkedet.

Tidligere har lanseringsdatoen for PSP vært ukjent, og det er Sony Europes nye sjef Chris Deering som står for uttalelsen om at november 2004 står på planen. Det er nok likevel lurt å ta forbehold om eventuelle utsettelser.

Deering gjorde det også klart hva PSP kommer til å innebære. Blant annet ble det nevnt i hans uttalelse at PSP vil ha kapasitet til å håndtere mange typer videoinnhold i tillegg til spill. Han la heller ikke skjul på at konsollet muligens vil inkludere et GPRS-modem, lokasjonsbasert (GPS) programvare, SMS-muligheter og mye mer.

Siste fra forsiden