PSP - priser og spill

En rekke velkjente utviklere har vist stor interesse for den håndholdte spillemaskinen fra Sony. Det er også kommet ny informasjon om maskinens priser.

Namco, Capcom, Konami og Koei er blant utviklerne som har sagt at de kommer til å produsere eksklusive spill for PSP-maskinen. Dessuten jobber Sony selv med en rekke eksklusive titler. Antakelig vil mer informasjon om disse spillene bli offentliggjort på årets E3 eller Tokyo Game Show.

Sony PSP skal etter planen komme i salg i november eller desember i år. Prisene kommer til å være høyere enn det normale nivået for denne typen maskin - I Japan kommer en PSP til å koste 48000 yen, noe som blir rundt 240 britiske pund eller 450 amerikanske dollar. I norske kroner blir dette i litt overkant av 3000 kroner, men hva prisen på det norske markedet blir vet vi enda ikke.

En GBA koster til sammenlikning rundt 700 kroner. At PSP-maskinen kommer til å bli mer avansert enn en GBA er det liten tvil om, men det gjenstår å se hvor mye folk er villig til å betale for en håndholdt spillemaskin. Nokia sin N-Gage, som også koster rundt 3000 kroner, har i alle fall ikke blitt den helt store suksessen til nå.

Siste fra forsiden