PSP til Norge 1. september

I dag bekreftet Sony at deres håndholdte vidunder slippes 1. september i Europa.

Sony sin første håndholdte spillkonsoll blir lansert samtidig i hele vår verdensdel 1. september, et helt svangerskap etter Japan og et halvt år etter USA. Dette bekreftes i en pressemelding som Sony vil sende ut i løpet av dagen. Prisen på pakken med navnet "Value Pack" vil ligge på 249 Euro. Pressemeldingen bekrefter ingen norsk utsalgspris, men hvis vi legger på norsk moms, havner priser på rundt 2500 kroner.

Det er kanskje feil å kalle PSP en spillemaskin, for det er snarere en multimediemaskin med en utrolig skarp widescreen-skjerm (480x272 piksler) som kan vise film i super kvalitet, fungere som MP3-spiller og fotoalbum for de digitale fotoene dine, i tillegg til å være en tilsynelatende uhyre kraftig og velbalansert plattform for spilltitler i absolutt alle sjangere. Maskinen har også innebygget WLAN, som gjør det mulig for opptil 16 PSP-eiere å spille mothverandre innenfor en radius på 40 meter.

En "Value Pack" vil inneholde akkurat det samme som i USA; selve konsollen, en strømadapter som kan brukes i hele verden, et minnekort på 32 MB, et batteri, et futural, ørepropper med volumkontroll og en UMD-demo med filmer og spill. Kjøpere som registrerer sin PSP på den det offisielle nettstedet YourPSP, vil kunne motta et gratis eksemplar av UMD-filmen Spider-man 2.

Det foreligger ingen informasjon om lanseringstitler, men vi kommer tilbake med mer informasjon så snart vi har full oversikt.

Siste fra forsiden