Puzzle Quest til nye plattformer

Det kritikerroste hybridspillet Puzzle Quest: Challenge of the Warlords er på vei til PS2, Wii og PC.

Puzzle Quest: Challenge of the Warlords er en spennende og velfungerende blanding av hjernetrimspill og rollespill. Du spiller en ung helt som må legge ut på en reise gjennom Etheria (kjent fra strategispillene i Warlords-serien) for å redde landet fra onde makter.

Bilde fra PSP-versjonen

Underveis kan du snakke med ulike figurer, utføre sideoppdrag, skaffe deg ekstrautstyr og gjøre en rekke andre ting vi kjenner fra vanlige rollespill. Dessuten må du selvsagt ofte i kamp, og det er her «puzzle»-delen av spillets tittel introduseres.

Kamp utkjempes nemlig ikke ved hjelp av våpen, men gjennom et turbasert Bejewelled-aktig spill. Her bytter du og motstanderen om å spille, og målet er å sørge for at motstanderen mister alle helsepoengene sine ved å spille så klokt som mulig. I tillegg til enspillerhistorien, kommer spillet med mulighet for flerspiller.

Puzzle Quest: Challenge of the Warlords har allerede blitt en stor suksess på DS og PSP, og den PC-baserte demoen som ble lansert tidligere i år har også fått mange tilhengere. Nå får PC-spillerne endelig mulighet til å faktisk kjøpe fullversjonen av spillet som har hektet mange av dem i flere måneder, og i tillegg kommer det til både Wii og PS2.

Alle versjonene skal lanseres til høsten. PS2 og Wii-versjonene utgis av D3 Publisher selv, mens de har fått THQ-eide Valusoft til å ta seg av PC-versjonen. Hva dette vil si for norske kjøpere er ikke klart (Valusoft distribuerer bare et fåtall av spillene sine i Europa), men prisen burde bli lav nok til man slipper å betale ekstra i tollen om man importerer.

En versjon for Xbox Live Arcade er som kjent også under utvikling.

Siste fra forsiden