Quake 2 i Doom 3-drakt

et eksklusivt intervju GameSpy hadde med John Carmack under QuakeCon, kommer det frem noen interessante opplysninger om id Softwares fremtidsvisjon. Det er nå klart at selskapet ønsker å gjøre noe helt nytt etter lanseringen av etterlengtede Doom 3.

De vil holder seg unna flere oppfølgere av både Quake, Doom og Wolfenstein, og velger i steden å bevege seg inn i nye jaktmarker.

John Carmack forteller at det kan være aktuelt å lansere eldre id Software-spill i ny drakt, til en rimelig pris for sluttbrukerne. Det har blant annet blitt luftet en mulighet hvor Quake II lanseres på nytt med Doom 3-motor. id Software er tydelig glad for at Raven Software tok over ansvaret med å lage Quake IV. Raven Software fikk Doom 3-motoren på et tidlig stadium, og det eneste uklare var hva de ville bruke den til.

For Carmack er det heller ikke aktuelt å avslutte karrieren etter Doom 3. Han forklarer at situasjonen rundt ny hardware og teknologi, nærmest krever at han lager nok en grafikkmotor før han forlater skuta. Han presiserer at det er svært liten, eller ingen, sannsynlighet for at id Software vil arbeidet med noe annet enn førsteperson-skytespill. Det er det de kan best, og det er den sjangeren hele selskapet er bygd rundt. Hele intervjuet kan leses i sin helhet på GameSpy.

Siste fra forsiden