Quake 4 er ferdig

Activision har kunngjort at Quake 4 er ferdigutviklet og snart klart for butikkene.

Hvis du er en av de mange som gleder deg til å se hva Raven Software har fått til med Quake 4, vil du utvilsomt sette pris på nyheten om at spillet nå er ferdigutviklet. I pressemeldingen sin forteller Activision at lanseringen er satt til 18. oktober i USA, men når spillet kommer til oss i Europa er foreløpig ikke offentliggjort. Vi tipper imidlertid 21. oktober eller 28. oktober, ettersom Activision slipper spill på fredager i Europa, og samtidig ønsker å unngå for stor spennvidde mellom regionene på denne tittelen.

Oppdatering 5. oktober: Activision har i dag bekreftet 21. oktober som lanseringsdatoen i Norge.

Historien følger kampen mot de ondsinnede Strogg-ene, en ondsinnet rase med romvesener som av en eller annen grunn har besluttet seg for å utrydde menneskeheten og alle andre som ikke er av Strogg-blod (sannsynligvis prøver de å kompensere for ett eller annet). Denne gangen foregår imidlertid kampen på deres egen planet, og som spesialsoldaten Matthew Kane må du gjøre ditt beste for å utrydde denne barbariske rasen en gang for alle.

Quake 4 kjører på en videreutviklet versjon av Doom 3-motoren, og utviklerne i Raven Software forteller blant annet at noen av kampene foregår i store, åpne spillområder som er svært ulike de klaustrofobiske korridorene vi fikk i størsteparten av Doom 3. Flerspillerbiten er basert på Quake III Arena, som fortsatt er en favoritt blant mange, så med mindre Raven har klønet ting til ser det ut til at Quake 4 kan bli verd å glede seg til.

Mer informasjon finner du på spillets offisielle nettsted. Du kan også lese vår sniktitt på spillet, som er basert på en presentasjon vi fikk i forkant av E3.

Siste fra forsiden