Quake 4

I den nylanserte demoen av Quake 4 får du kjempe mot uvennlige romvesener og annet herk fra verdensrommet.

Quake 4 har fått en blandet mottagelse, men de fleste ser ut til å være enige om at det er et velprodusert og morsomt spill, selv om det ikke skal anklages for å være nyskapende eller banebrytende. Spillet er utviklet av Raven Software, som blant annet har stått for de ultrablodige Soldier of Fortune-spillene, og når Raven nå har fått tilgang til Doom 3-motoren, skjønner nok de fleste at resultatet ikke er for pyser.

Om du ikke lar deg skremme av advarsler om blod og gørr, kan du teste spillet ved å laste ned den nylanserte demoen. Denne er på 327 MB, og lar deg prøve både enspillerdelen og flerspillerdelen. I enspillerdelen får du (som Matthew Kane) kjempe sammen med kommandogruppen Rhino Squad for å renske en landingssone slik at jordboernes hær kan lande der.

I flerspillerdelen, som etter sigende skal være basert på historiske Quake 3: Arena, får du prøve deg på kartene "The Fragging Yard" og "The Fragging Yard 1v1" (Raven Software er med andre ord flinke til å lage beskrivende navn på kartene de designer). Du kan laste demoen ned herfra:

Merk: Denne artikkelen ble originalt publisert 24. november. Det har siden blitt kjent at den første versjonen av demoen ikke var ment for allmenheten, og linkene i denne artikkelen peker nå til den korrekte versjonen. Todd Hollenshead hos id Software har kommet med følgende beklagelse i denne forbindelse:

- En flerspillerfeil ble oppdaget i siste liten, og vi bestemte oss for å holde tilbake lanseringen. Feil kode ble lagt ut på vår offentlige FTP-server, og et par nettsider oppdaget dette. Vi forsøkte å fortelle nettsidene om feilen, men det var vanskelig fordi dette skjedde sent på kvelden og like før en fridag. Vi beklager overfor alle som brukte mye tid på å laste ned denne demoen kun for å finne ut av flerspillerdelen ikke fungerte.

Siste fra forsiden