R-type er tilbake

Skyteklassiker i ny drakt

Til høsten får vi en ny versjon av det ærverdige R-type, men denne gangen med et taktisk preg.

Det er sikkert flere lesere som har erfaring med den gamle skytespillserien R-type. Serien har levert solide, men ofte urettferdig vanskelige, skytespill i en årrekke, og i fjor prøvde utvikler Irem å ta serien i en ny retning.

Et klassisk R-type-angrep.

Resultatet ble PSP-spillet R-type Tactics, som er en blanding av tradisjonelle elementer fra vertikale skytespill og turbasert taktikk. Spillet ble sluppet i statene tidligere i år under navnet R-type Command, og nå har Rising Star Games kunngjort at de vil utgi spillet i Europa.

I R-type Tactics har det onde Bydos-imperiet nesten knust menneskeheten. Vårt siste håp er en liten flåte med skip som har fått det reneste selvmordsoppdrag. De må skyte seg gjennom en diger flåte av biologiske og mekaniske uhyrer for å nå selve hjertet av imperiet og stoppe dem på hjemmebane.

Kampene i spillet sees fra siden, som i tradisjonelle R-type spill, men du kan ikke fritt bevege deg rundt. Som i andre taktiske spill har du et begrenset antall bevegelser og handlinger du kan utføre hver runde. Når du ikke har flere trekk du kan gjøre er det motstanderens tur til å flytte sine enheter.

Flåten har snaut med forsyninger, så du blir nødt til å høste det du kan fra motstanderne dine. Du kan stjele skipene deres og innlemme dem i flåten din, eller bruke individuelle deler fra disse til å oppgradere dine egne skip.

Daglig leder hos Rising Star Games, Martin Defries, hevder R-type Tactics er et mer voksent spill enn sine forgjengere:

– Mange fans har vokst opp med R-type, vokst opp og blitt mer modne. Det er passende at serien i sitt 21. år erkjenner dette og gir fansen et spill som både er forfriskende nytt og likevel så velkjent.

R-type Tactics skal være i butikkene fra 26. september.

Siste fra forsiden