Førsteinntrykk

RalliSport Challenge

Etter 2,5 time på tog og ytterligere en time på fly kom jeg frem til Stockholm, den vakre svenske hovedstaden. Ikke det at jeg hadde tid til å nyte byen, for det første regnet det og var kaldt, for det andre hadde jeg viktigere ting fore. Jeg var kommet til Stockholm for å være med på Microsoft sin visning av RalliSport Challenge for PC.

Vi fikk forklart en del om spillet og fikk demonstrert det av Tobias Andersson, lead producer når spillet først ble laget, den gang for Xbox. De fleste som følger litt med i spillverdenen har vel enten prøvd eller i alle fall hørt om RalliSport Challenge for Xbox tidligere, det har blitt hauset opp som et av årets beste bilspill, og som det desidert beste bilspillet til Xbox så langt.

Det er altså ikke rent lite gutta i Digital Illusions har å følge opp når de som første firma porter ett Xbox spill til PC. En av de største utfordringene var det å få spillet som så utrolig bra ut på Xbox, til å se like bra ut eller bedre på PC. Det har de for så vidt klart, selv om du må regne med å legge ut en del penger i ett kraftig skjermkort for å kunne nyte spillet sånn som det var ment. Skulle du ikke ha mulighet til å spille det på et GeForce3- eller GeForce4-kort så skal det gå greit nok det og, bare ikke forvent deg den grafikk-orgien som spillet egentlig er.

Spillet er altså en ren port fra Xbox-versjonen, det er lite nytt å hente for de som allerede har spillet på Xbox. Det eneste nye som egentlig har kommet til er en ny bil, og nettverksstøtte. Når jeg sier "det eneste" så er det et litt feil uttrykk, for nettverksstøtte er virkelig noe stort, selv om de har valgt å begrense det til 4 spillere. Grunnen til at Digital Illusions har lagt inn denne maks grensen er fordi banene ikke er designet for flere biler, de prøvde med flere, men det ble visst bare kaos. Spillet er laget for å kunne spille over både LAN og internett, så belag deg på mang en time med kjøring mot venner og kjente.

Spillet som det framstår i dag virker allerede ganske ferdig. Så klart var det noen små bugs her og der, det er tross alt enda på betastadiet. Det er ventet at RalliSport Challenge skal komme i butikkene nærmere jul, men nøyaktig når det kommer er vanskelig å si. De forskjellige landene har forskjellig slipp tidspunkt, uavhengig av hverandre. Det eneste vi vet med sikkerhet, i den grad noe i spillverdenen kan sies sikkert, er at det skal være ute til julehandelen setter i gang. Jeg fikk ikke så veldig mye hands-on tid med spillet i Stockholm, pga ett ganske tettpakket program, inkludert en go-kart turnering mot gutta fra DI og Microsoft. Resultatene vil jeg ikke si noe om her, med unntak av at jeg er sikker på at Microsoft gutta juksa.

Siste fra forsiden