Redigeringsverktøy for Oblivion

Kjenner du skapertrangen presse seg på, eller må du bare ha noe å gjøre i de siste dagene før Oblivion kommer ut i Norge?

En av de beste tingene med The Elder Scrolls III: Morrowind var redigeringsverktøyet som fulgte med. Dette var relativt lett å sette seg inn i, samtidig som det gav brukerne enorme muligheter til å skreddersy aspekter av spillet (eller lage helt nye eventyr). Det dukket raskt opp en haug av modifikasjoner på nettet, og disse gjorde alt fra å gjøre ikke-spillende figurer mer levende til å legge inn nye detaljer i spillets mange områder.

Oblivion kommer også med et slikt redigeringsverktøy, og nå som det offisielt er ute i USA, har Bethesda langt det ut på nettet. Her kan du lage dine egne spillområder, figurer, monstre og historier. Du kan legge til nye raser, klasser, magiske trylleformler, oppdrag, drikker og objekter, og det er nesten bare fantasien som setter grenser.

Du kan også redigere datafilene som følger med Oblivion, slik at du kan skreddersy spillopplevelsen slik du ønsker det. Vil du legge inn din egen fraksjon, med egne oppdrag og historier, så kan du gjøre det - og når du er ferdig kan du distribuere det hele på nettet. Selvfølgelig er du avhengig av å eie selve spillet for å kunne redigere datafilene.

Nå har Bethesda gitt ut Oblivion-utgaven av The Elder Scrolls Construction Set på nettet. De har også lansert en egen "wiki"-side dedikert til programmet, slik at folk enkelt kan få hjelp til det de lurer på. Vær oppmerksom på at modifikasjoner til spillet kun fungerer på PC-versjonen.

Siste fra forsiden