Reklamer i Anarchy Online

Funcom og det amerikanske reklamebyrået Massive har kunngjort en avtale som bringer reklame fra vår verden til Rubi-Ka.

Reklame i spill begynner å bli et vanlig fenomen, noe som ikke er særlig overraskende, med tanke på at de fleste studier viser at tiden folk benytter foran TV-en synker mens tiden de benytter med data- og konsollspill øker. Nå har Funcom og New York-baserte Massive kunngjort en avtale om å bringe reklameplakater til Anarchy Online.

Disse reklameplakatene vil oppføre seg omtrent slik som reklameplakater flest; det vil si at de vil skiftes ut jevnlig, etter som nye selskaper betaler for å få reklamene sine inn i Anarchy Onlines verden. Disse plakatene vil kun være synlige for de som spiller gratis, og betalende kunder vil fortsatt slippe å se reklame i spillet.

Massive Incorportated forteller at de er veldig glad for å samarbeide med Funcom, og at de synes det er svært spennende å være med på å forandre forretningsmodellen til spillutviklere, på den måten at de sikrer dem andre viktige inntektskilder ved siden av spillsalg og abonnementsavgifter.

Det eneste som bekymrer oss er at science-fictionverdenen Rubi-Ka slett ikke er et sted hvor det virker naturlig å finne reklamer for produkter fra vår egen verden, og vi håper Funcom og Massive passer på at reklamene de slipper inn ikke virker ødeleggende på stemningen.

Siste fra forsiden