Rekord for Eve Online

Verdensrommet vokser stadig

MMO-spillet Eve Online har blitt gjenstand for tung spilling i nyttårshelgen.

Det massive flerspillerspillet Eve Online har vært på markedet i fem år, og blir bare mer og mer populært. Nå forteller de islandske utviklerne i CCP at spillet har nådd en ny milepæl.

Et gigantisk univers.

For få dager siden var det nemlig 45186 spillere pålogget samtidig. For en World of Warcraft-bruker høres dette tallet kanskje ikke spesielt høyt ut, men det er viktig å huske på én ting: Nesten alle Eve-spillerne i verden benytter seg av samme server, og spiller dermed i samme univers.

Eve Online er et MMO-spill som foregår i verdensrommet. Fokuset er på nådeløs kapitalisme og konkurranse mellom spillerne, og hvis du vil komme noen vei i Eves gigantiske univers (med over 5000 solsystemer) er du helt nødt til å samarbeide med andre spillere.

Opprinnelig kom Eve Online ut i 2003, og denne våren vil det butikklanseres på nytt (med alle de grafikkmessige og gameplaymessige oppdateringene som har blitt implementert i spillets lange levetid).

Alt er imidlertid ikke bare velstand for utviklerne i CCP. Det er harde tider på Island, etter at landets økonomi ble rasert i fjor høst. Derfor vurderer den erfarne MMO-utvikleren å flytte fra landet.

Siste fra forsiden