Resident Evil 2 i påkostet nyversjon

Akkurat da vi begynte å tro det var kansellert viser det seg å være langt inn i utvikling.

Siden GameCube-nyversjonen av det første Resident Evil, som de fleste mente overgikk klassikeren, har en nyversjon av oppfølgeren Resident Evil 2 vært etterspurt.

I 2015 ble spillet også endelig bekreftet. I ettertid har det imidlertid vært så stille fra Capcom, samtidig som Resident Evil 7 tok serien i en såpass drastisk annerledes retning, at mange hadde begynt å lure på om spillet var kansellert.

Under Sonys E3-konferanse ble det imidlertid vist en lang trailer som ikke bare bekrefter at spillet er under utvikling, men også tyder på at det er en særdeles påkostet affære som tar seg enorme friheter med originalspillet.

Mer fargerikt og hektisk

Det originale Resident Evil 2 ble regissert av en ung Hideki Kamiya som senere skulle bli berømt for dype, hektiske actionspill med en rølpete og fargerik stil som Devil May Cry, Viewtiful Joe, Okami og Bayonetta. Stilen hans kunne allerede merkes i Resident Evil 2 som var en langt lysere og mer hektisk opplevelse enn det originalspillet var.

Racoon City i brann.
Capcom

Da det kom i 1998 til PlayStation 1 ble det blant annet feiret for måten spillets to historier krysset og utfylte hverandre på der begge figurer forsøkte å komme seg ut av et zombieherjet Racoon City.

Man valgte mellom å spille politimannen Leon S. Kennedy eller Claire Redfield på jakt etter broren sin som var en av hovedpersonene i det første spillet. Hva man gjorde i den første gjennomgangen som den første figuren påvirket deretter hvordan det gikk når man siden spilte som den andre figuren.

Den opprinnelig regissøren jobber idag for PlatinumGames. Hvordan det går når Capcom prøver seg på Resident Evil 2 uten ham får vi vite 29. januar neste år. Spillet er så langt kun bekreftet til PlayStation 4, men blir trolig å se på flere plattformer.

Les alt om E3 2018 her »

Siste fra forsiden