RollerCoaster Tycoon 3

En klassiker tar steget over i 3 dimensjoner. Hørt det før? Vel, det ser ikke særlig stygt ut denne gangen, gitt.

Atari har gitt oss de første filmene som illustrerer motoren og teknologien som ligger bak den kommenende stortittelen. Fra tidligere har vi vært vant med å ha RollerCoaster Tycoon i flott, isometrisk 3D, men nå har man som vi har sett tidligere bestemt seg for å ta det fulle steget over i den tredje dimensjonen.

De fleste tilhengerene av serien så nok med skepsis på skjermbildene som har blitt publisert tidligere, men dersom filmen gjør rettferdighet overfor det faktiske spillet, skal vi ikke se bort fra at jubelen etter hvert kommer til å stå i taket her også. Spennende elementer som dynamisk lyssetting og en langt mer detaljert presentasjon av de som befinner seg i parken bør komme tydelig fram for de som velger å ta en nærmere titt på de to klippene.

Den orginale skaperen av RollerCoaster Tycoon, Chris Sawyer, er for dagen visstnok mest opptatt med å jobbe på oppfølgeren til en annen klassiker, Transport Tycoon. I utgangspunktet var det nettopp tankene og testkode til denne oppfølgeren som skapte den nye RollerCoaster Tycoon-serien, noe som har slått positivt ut for alle parter. Frontier Developments står bak utviklingen denne gang, men det er nok ikke fritt for at Chris stikker hodet sitt inn døra med jevne mellomrom.

Filmen kan strømmes her:

Siste fra forsiden