Rollespill fra Sega og Obsidian

Folkene bak Neverwinter Nights 2 samarbeider nå med Sega om et nytt rollespill, til PS3, Xbox 360 og PC.

Sega kunngjorde i går at de hadde inngått en samarbeidsavtale med Obsidian Entertainment. De to selskapene vil jobbe sammen for å lage et rollespill for Xbox 360, PS3 og PC, og det nye spillet vil være basert på et originalt konsept. Dermed kan Obsidian endelig skape en franchise fra bunnen av, i stedet for å jobbe med etterfølgere til Bioware-spill, slik de har gjort med Knights Of The Old Republic 2 og Neverwinter Nights 2.

Vi har absolutt ingen informasjon om det nye rollespillet, men i pressemeldingen sin fremhever Sega at denne avtalen er med på å understreke deres innsats for å levere vestlige spill av høy kvalitet, noe som tyder på at det nye spillet har mer til felles med tradisjonelle amerikanske og europeiske rollespill enn det har med japanske rollespill.

Obsidian-sjefen Faergus Urquhart forteller at de synes det er spennende å jobbe med en utgiver som Sega, og berømmer den japanske giganten for deres villighet til å ta en sjanse på en ny og visjonær franchise. Videre sier han at hos Obsidian er fokus på å lage eksepsjonelle spill, og selskapet ser Sega som en ekte partner i forhold til deres neste, episke rollespill.

Det tar nok en stund før vi får mer informasjon om dette spillet, men i mellomtiden kan du jo spille The Elder Scrolls IV: Oblivion, som akkurat er kommet i salg.

Siste fra forsiden