Rome: Total War

Activision har akkurat gitt ut elleve trailere fra det lekre strategispillet Rome: Total War.

Det er ikke uten grunn at Rome: Total War er et av årets mest etterlengtede strategispill. De tidligere Total War-spillene har fått ord på seg for å være to av de aller beste strategispillene på PC, og dette tredje spillet i serien ser ut til å kunne bli enda større og bedre.

Som i de to tidligere spillene er gameplayet i Rome: Total War todelt. I den ene delen får du kontroll over hele imperiet ditt, og kan legge store erobringsplaner, drive politikk og diplomati og generelt gjøre alle de tingene antikkens keisere fikk gjøre. I den andre delen får du kontroll over styrkene dine på slagmarken, og det er helt klart her spillet imponerer mest.

Med et vanvittig detaljnivå og kamper med over 10000 soldater samtidig på en spillverden som gjenskaper virkelighetens Europa, er dette en tungvekter innenfor strategisjangeren. Faktisk er grafikken så imponerende og autentisk at dokumentarserien "Decisive Battles" benytter seg av spillmotoren for å gjenskape store historiske slag på TV. Slikt er det ikke mange strategispill som kan slå i bordet med.

Nå har Activision lansert 11 filmer fra spillet, som demonstrerer de ulike fraksjonene du får kontroll over. Totalt er det over 150 MB med film, og du finner dem her (GamersHell og Worthplaying har samlet filmene i tre omtrent like store pakker, 3D Gamers har puttet dem alle i ett stort arkiv, mens FileFront lar deg laste dem ned en og en):

Siste fra forsiden