Rome: Total War

Årets kanskje største strategitittel er snart tilgjengelig, og nå kan du teste demoen. Vi har de nødvendige lenkene, så hva venter du på?

Det er vel ikke å ta for hardt i å påstå at Rome: Total War er det mest etterlengtede strategispillet i år. Etter å ha levert to suverene strategispill tidligere (Shogun og Medieval) tyder alt på at Creative Assembly skal gjøre hat-trick og skape det som blir årets konge på strategispillarenaen når de nå er i ferd med den siste finpussen på Rome: Total War.

For eventuelle nykommere til serien kan vi fortelle at Total War-spillene blander storpolitikk med sanntidsstrategi på en utmerket måte. I praksis er spillet todelt, og i den ene delen får du kontroll over et mektig imperium og må drive politikk og lage allianser. I den andre delen utkjemper du enorme slag i full 3D, og her skryter Rome: Total War av en presentasjon som slår det meste annet på markedet ned i sølen.

Den ferske demoen lar deg spille en øvingsdel som Julii-familien, og kommer i tillegg med slaget om Trebia, hvor du får spille romernes argeste fiender, Karthago. Demoen er på 162 MB, og du finner den her:

Siste fra forsiden