Romskipaction i Galactic Command

3000AD har kunngjort Galactic Command, et spill inspirert av den klassiske FreeSpace-serien.

Gamere med god hukommelse husker kanskje at 3000AD forsøkte å kjøpe rettighetene til å lage et spill basert på den populære (men kommersielt døde) FreeSpace-franchisen for en tid tilbake. Dette forsøket var imidlertid ikke helt vellykket, så i stedet besluttet selskapet å lage et eget spill, med mange av de elementene som gjorde FreeSpace populært.

Nå har de kunngjort Galactic Command, et actionspill hvor du får ta del i en krig mot farlige romvesener. Fokuset er på ren action, og spillet inneholder ingen strategiske elementer eller utforsking og handel (som vi ser mye av i romskipspill nå til dags). 3000AD-sjefen Derek Smart beskriver gameplayet som "reis dit, skyt det, vend helskinnet hjem igjen".

Spillerne får mulighet til å fly 24 ulike romskip. Oppdragene foregår både ute i verdensrommet og over forskjellige planeter, hvor du blant annet må ta ut bakkemål. Ellers loves vi avansert kunstig intelligens, flott grafikk og, for første gang i et spill fra 3000AD, tredimensjonale cockpiter.

3000AD håper å kunne lansere spillet både for PC og Xbox 360, men forteller at Microsoft kan være veldig vanskelige å ha med å gjøre i forhold til spill som også kommer til PC. Om nødvendig, vil selskapet droppe PC-versjonen til fordel for Xbox 360-versjonen, for å sikre godkjenning fra Microsoft. Om PC-versjonen kommer, vil den lanseres i mars, mens Xbox 360-versjonen kommer litt senere.

Spillet vil også være episodebasert, og tre av fire episoder vil distribueres over Xbox Live. Mer informasjon om Galactic Command finner du i et intervju med Derek Smart hos Firingsquad.

Siste fra forsiden