Romspillet No Man's Sky fortsetter å imponere

Utvikleren har vist mer av det superambisiøse spillet.

Hello Games

For cirka ett år siden ble en samlet spillverden tatt på sengen av annonseringstraileren til romspillet No Man's Sky. Nå har de britiske utviklerne bak spillet lansert to nye filmer fra prosjektet sitt.

Gameplay-video. Er jeg den eneste som føler litt Shadow of the Beast-vibber helt på slutten der?

Filmene er med på å understreke spillets massive størrelse og varierte, datagenererte miljøer. Det hele foregår i en nærmest uendelig galakse, og du kan fly hvor du vil uten begrensninger. Ikke bare det, men du kan lande på hver eneste av universets planeter, og gå ut av skipet ditt.

Som du ser i trailerne er planetene ofte befolket av ulike levende vesener, og alt er dataskapt. Totalt kan spilluniverset inneholde 18 446 744 073 709 551 616 unike planeter.

Det blir mye å se i spillet.

Vi får også se flere måter å reise gjennom rommet på. Blant annet kan du gå gjennom portaler på de ulike planetene, om du ikke vil ut i romskipet ditt. Spillet skilter også med romkamp, og vil få en eller annen form for flerspiller.

No Man's Sky kommer først og fremst til PlayStation 4, men en PC-utgave ligger også i kortene. Spillet lanseres forhåpentligvis neste år.

Allerede neste uke lanseres et annet romspill satt til et gigantisk univers, nemlig Elite: Dangerous. Der er fokuset imidlertid på handel og romkamp, og man kan enn så lenge ikke lande på individuelle planeter.

Elite: Dangerous-utvikleren fikk en god del pepper da de nylig sa at spillet ikke skulle få mulighet for «offline»-spill, noe de lovet tidlig i prosessen. Spillet blir dermed heller ikke DRM-fritt, slik de også sa.

Siste fra forsiden