Russiske stridsvogner i kamp

Battlefront og IDDK har kunngjort T-72: Balkans on Fire, en stridsvognsimulator der handlingen foregår under den jugoslaviske borgerkrigen på nittitallet.

Det begynner å bli en stund siden vi fikk en interessant stridsvognsimulator å glede oss til, men nå ser ventetiden ut til å være over. Battlefront har nemlig kunngjort at de vil gi ut T-72: Balkans on Fire, som er under utvikling hos det russiske selskapet IDDK. Spillet skal etter planen lanseres i løpet av årets andre kvartal, og inneholder noen av de beste stridsvognene russerne noensinne bygde - T-72B, T-55A og T-34-85.

I tillegg til de tre nevnte stridsvognene kommer spillet med en rekke pansrede kjøretøy, samt infanteri, artilleri, ingeniørkjøretøy, helikoptre og lastebiler. Infanteri kan transporteres inne i lastebiler og pansrede biler, og de kan også sitte oppå stridsvogner for å komme seg raskere frem.

Slike ting er det stort sett datamaskinen som tar seg av - din oppgave er i hovedsak å kontrollere stridsvognen din. Du kan ta kontroll over tre ulike posisjoner i stridsvognen (kommandør, fører og skytter), men du kan også få med deg andre stridsvogner eller infanteri og kommandere en hel kampgruppe.

T-72 benytter seg av en kraftig 3D-motor med en innebygd fysikkmotor for å produsere avansert grafikk og realisme. Spillet inneholder over 70 typer bygninger og installasjoner som alle kan skades eller ødelegges helt, samt over 40 typer planter og trær, og gress som svaier i vinden. Synsrekkevidden er på over 2 kilometer, og spillets kart kommer med høydeforskjeller på opp mot 800 meter. Kartene påvirkes også av eksplosjoner og slike ting.

Spillet kommer med mulighet for flerspiller over nettet og LAN, og de kreative kan glede seg til å benytte seg av et kraftig redigeringsverktøy som lar dem lage sine egne oppdrag. For mer informasjon om T-72: Balkans on Fire kan du besøke det offisielle nettstedet, ved å følge lenken nederst.

Siste fra forsiden