Sam & Max 2 kansellert

Det høres kanskje ut som en dårlig spøk, men det er faktisk sant: LucasArts har kansellert Sam & Max 2.

Dette er for mange en trist og svært overraskende nyhet. Sam & Max 2 var et av de kommende LucasArts-spillene det var knyttet størst forventninger til, både av spillere og spillpressen generelt. I motsetning til spill som Syberia 2, som ikke har fått all verden med oppmerksomhet utenfor eventyrspillmiljøet, virket det som om Sam & Max 2 var et spill omtrent alle så frem til.

Mike Nelson, som er en av sjefene i LucasArts, sier dette om grunnen til kanselleringen:

- Etter nøye vurdering av realiteter på markedet, samt underliggende økonomiske vurderinger, har vi besluttet at dette ikke er rette tidspunkt å lansere et eventyrspill på PC.

Det er flere ting med denne uttalelsen som skurrer for mange. For det første sier den ingenting om kvaliteten på Sam & Max 2, som etter planen skulle utgis denne våren, og dermed må være rimelig godt inne i utviklingen. For det andre er eventyrspillsjangeren på full fart tilbake, og det er vanskelig å se for seg et bedre tidspunkt å lansere et slikt spill på.

Det er imidlertid et faktum at de godeste dyre-detektivene Sam og Max ikke har like mange tilhengere som Luke Skywalker og gjengen, noe som uten tvil har påvirket beslutningstakerne i selskapet. Nå får de frigjort flere ressurser som de kan bruke på sikrere prosjekter, som for eksempel alle Star Wars-spillene de jobber med.

Siste fra forsiden