Sam & Max gjenoppstår

Det psykopatiske radarparet fra et av historiens merkeligste eventyrspill nekter å gi seg, tross mye motstand i det siste.

Telltale Games, som består av en gruppe veteraner fra LucasArts, har nå sikret seg rettighetene til å produsere spill basert på Steve Purcells mildt sagt merkelige tegneseriedetektiver, Sam & Max. Telltale er raske med å avkrefte at dette blir noen ny versjon av det kansellerte Sam & Max: Freelance Police. I stedet får vi nå servert helt nye eventyr med den populære haren og hundemakkeren hans.

Telltale Games forteller at de planlegger å lansere Sam & Max-spillene i episodisk form, slik som planen også er med det andre tegneseriebaserte eventyrspillet de jobber med; Bone. Seriens skaper, Steve Purcell, mener Telltale er det perfekte studioet for å bringe Sam & Max til spillverdenen igjen, og at han vil være så involvert med utviklingen som jobben hans i Pixar tillater ham å være.

Sam & Max har hatt en problematisk historie i løpet av de siste årene. Freelance Police, som var LucasArts nye store eventyrspill, ble som kjent kansellert av "markedshensyn", og for en tid tilbake prøvde det tyske selskapet Bad Brain (med svært lite hell) å kjøpe rettighetene og spillet fra LucasArts. I vår gikk imidlertid Sam & Max-lisensen tilbake til Steve Purcell, og LucasArts er dermed ute av bildet for godt.

For informasjon om Telltale Games og eventyrspillet Bone kan du besøke selskapets nettsted. Første episode av Bone er forøvrig ventet om kort tid, og har vakt stor oppmerksomhet i eventyrspillmiljøet.

Siste fra forsiden