Sam & Max-kansellering skaper reaksjoner

I slutten av forrige uke kansellerte LucasArts det lovende eventyrspillet Sam & Max 2. Skal vi dømme etter reaksjonene denne beslutningen har fått fra spillere verden over, var det en tabbe av dimensjoner.

Dette er beskjeden LucasArts gav når de kunngjorde at produksjonen av den etterlengtede etterfølgeren til et av tidenes beste spill var stoppet:

- Etter nøye vurdering av realitetene i markedet, samt underliggende økonomiske vurderinger, har vi besluttet at dette ikke er rette tidspunkt å lansere et eventyrspill til PC-en.

En av de som reagerer på kanselleringen er Steve Purcell, som er skaperen av Sam & Max. Han sier dette:

- LucasArts sin plutselige beslutning om å stoppe produksjonen av Sam & Max er et mysterie for meg. Spillet lå an til å bli ferdig etter skjema, og bitene var i ferd med å falle på plass på en flott måte.

Videre forteller han, frustrerende nok for oss som sannsynligvis aldri får se spillet, at han var svært fornøyd med det utviklerne hadde oppnådd til nå:

- Jeg kunne ikke vært mer fornøyd med kvaliteten på teksten, gameplayet, de morsomme animasjonene og den flotte 3D-verdenen som Mike Stemmle og teamet hans har skapt. De har virkelig lykkes med å gjenskape Sam & Max for det 21. århundret.

Han fortsetter med å sin støtte til utviklerne:

- Jeg er ekstremt frustrert og skuffet, spesielt på vegne av teamet som har investert så mye tid og kreativitet i Sam & Max. Det er en skam at det de har oppnådd, sammen med all den positive oppmerksomheten prosjektet har fått i spillpressen, nå er fullstendig bortkastet takket være denne kortsynte beslutningen.

Steve Purcell er ikke den eneste som er skuffet og forundret over beslutningen, og tusenvis av spillere verden over har gitt uttrykk for sin misnøye med at LucasArts har stoppet produksjonen av det spillverdenen generelt har sett på som ett av de mest lovende spillene i 2004. En underskriftskampanje mot kanselleringen (se lenke under) har i skrivende stund fått over 7680 underskrifter, og nye underskrifter renner bokstavlig talt inn hvert minutt.

Dessuten sender folk e-post til pr@lucasarts.com, samtidig som de gir uttrykk for hva de mener om beslutningen på forum verden over. Steve Purcell er en av de som er fornøyd med engasjementet rundt saken, og uttalelsen hans avsluttes med denne setningen:

- Takk, alle sammen, for at dere fortsetter å gjøre følelsene deres kjent.

Siste fra forsiden