Se kamper fra Xenoblade-skaperens mystiske spill

Viser fire spilleres kamp mot digre monstre.

Nintendo/YouTube

For temmelig nøyaktig ett år siden viste Nintendo-eide Monolith Soft første klipp fra sitt nye rollespill til Wii U. Dette er foreløpig kun kjent under arbeidstittelen «X».

Den sparsomme informasjonen kan være en anelse frustrerende. Kanskje spesielt for de som la sin elsk på utviklernes forrige stortittel, det svært kritikerroste Wii-eposet Xenoblade Chronicles fra 2009. Nå letter studioet endelig litt mer på sløret.

To minutters kampklipp

Fredag viste nemlig Nintendo-sjef Saturo Iwata frem et nytt klipp fra det kommende rollespillet, og denne gangen får vi et mer detaljert innblikk i kampsystemet.

Klippet viser en to minutter lang sammenhengende kampsekvens, og alle som har spilt Xenoblade Chronicles vil umiddelbart nikke gjenkjennende til hvordan sparringen foregår, med blant annet menyen nederst hvor man velger spesialangrep i sanntid.

Iwata bekrefter også at kampsystemet er hentet fra Xenoblade, men at det visstnok skal være enda mer «polert».

Kamp-robot dukker opp

Det mest interessante i videoen er imidlertid noen av våpnene som brukes. Hovedfiguren benytter blant annet en heftig mitraljøse-lignende innretning, men enda mer oppsiktsvekkende er en svær robot man tydeligvis kan benytte i kamper for ekstra potent ildkraft mot fiendene. Roboten ser også ut til å kunne sveve i luften.

Om man flytter blikket til omgivelsene kommer det for øvrig også godt frem at spillet vil by på de samme store, åpne spillarealene som det forrige spillet bød på, noe som for så vidt også var tydelig i det første klippet vi så i fjor.

Vi vet foreløpig ikke når Nintendo planlegger å gi ut dette prosjektet fra Monolith Soft. Klippet fra Nintendo Direct-sendingen kan du se under.

Et annet lovende rollespill er The Elder Scrolls Online: Her er vår sniktitt »

Siste fra forsiden