Sega forteller om The Golden Compass

Den neste storsatsningen fra New Line Cinema spillmatiseres av folkene bak Sacrifice og Matrix-spillene.

I fjor fortalte Sega at de hadde sikret seg rettighetene til å lage spill basert på The Golden Compass (Det Gylne Kompasset), en film som bygger på på den første av romanene i Philip Pullmans His Dark Materials-trilogi. Det er New Line Cinema som står for filmatiseringen av romantrilogien, og de beskriver dette som deres største prosjekt siden Lord of the Rings.

Nå har vi fått informasjon om spillet, som skal lanseres samtidig med filmen, altså til julen. Utviklingen foregår hos Shiny Entertainment, som blant annet har stått for spillmatiseringen av Matrix-filmene. The Golden Compass kommer til PS2, PS3, PSP, Xbox 360, Wii, PC og DS.

Historien følger en ung jente ved navn Lyra, som legger ut på en reise for å finne hennes savnede venn, Roger. Reisen tar henne nordover, til et mystisk og magisk kongerike hersket over av bjørner i rustninger. Lyra må samarbeide med daemonen Pantalaimon (Pan) mens hun kjemper mot en mystisk organisasjon kjent som The Gobblers, som truer med å ødelegge både hennes og vår verden.

I spillversjonen får vi spille både Lyra og isbjørnen Iorek Byrnison. Lyra er liten, lett og spinkel, og slåssing er ikke hennes ting. Når vi spiller som Lyra må vi lure oss unna konfrontasjoner og snike oss forbi fiender. Iorek er Lyras strake motsetning; stor, tung og kraftig. Sniking er han heller dårlig til, men til gjengjeld har han ikke problemer med å slå fra seg.

Spillet får 13 omfattende områder som må utforskes, inkludert kjente omgivelser fra filmen og helt nye omgivelser som verken ble beskrevet i filmen eller boken. Underveis får spillerne låse opp hemmeligheter og minispill, og møte spennende figurer hentet fra boken og filmen.

Siste fra forsiden