Sensurert L4D2 kjører bedre

Tysk demo med mindre gørr krever mindre av pcen.

Det er aldri så galt at det ikke er godt for noe, sies det. Og et eksempel på det har Pcgameshardware funnet ved å teste en sensurert Left 4 Dead 2-demo opp mot en usensurert versjon.

Og resultatet er oppsiktsvekkende nok.

Detaljene først

I testoppsettet benyttet de seg av den tyske versjonen av Left 4 Dead 2. Der skal blant annet blodet være farget brunt, det er mindre blod, kroppsdeler kan ikke skytes av zombiene og de reagerer ikke på kuler, flammer eller eksplosjoner. Kort sagt, mindre arbeid for prosessor og skjermkort.

Som testscene benyttet de seg av et 60 sekunder langt segment i andre kapittel av Parish-kampanjen. De som har spilt demoen kjenner sikkert til at den scenen inneholder et betydelig antall fiender, som Spittere og Boomere.

En direkte sammenligning viser at den sensurerte versjonen er gjennomsnittlig 40 % raskere enn den vanlige. Det betyr at en scene som kjører tregt i den vanlige versjonen kan kjøre helt rent i den sensurerte, noe som kan bety forskjell mellom liv og død i en versus-kamp. De som har pc-versjonen av spillet kan, om de ønsker, ta bort de samme effektene ved bruk av kommandolinjen.

Siden dette er en test som er utført på pc er det ikke dermed sagt at det også vil gjelde for konsollversjonen. Det er dog ikke utenkelig at lignende resultater kan dukke opp der, selv om konsollversjonen i utgangspunktet ikke skal ha ytelsesproblemer.

(Kilde: Kotaku, Pcgameshardware)

Siste fra forsiden