Skaperne av Banjo Kazooie trekker slørne av nye spill

Gamle klassikere vender tilbake, og et helt nytt spill er annonsert.

Sea of Thieves
Microsoft/Rare, stillbilde fra E3 2015

Den britiske spillutvikleren Rare feirer i år 30-årsjubileum, og i den anledning hadde de et par store annonseringer å komme med på årets E3-messe.

Først ut var en annonsering enhver Rare-tilhenger kan fryde seg over, etterfulgt av et helt nytt og eksklusivt spill til Xbox One.

30 spill på 30 år

Er du klar for spille Battletoads igjen?

Rare Replay samler utviklerens 30 mest ikoniske spill, fra Battletoads og Solar Jetman til Blast Corps, Perfect Dark og Banjo Kazooie. Basert på det lille glimtet vi fikk se på Microsofts konferanse er det tydelig at mange av disse vil være rene porteringer av de originale spillene, og ikke oppussede utgaver.

Xbox One-spillere vil også kunne samle en total «Gamerscore» på 10.000 fordelt på de 30 spillene.

– Vi ville feire tredveårsjubileet vårt ved å gi Rare-fans en ikonisk samling spill, uttalte Rare-sjef Craig Duncan under konferansen.

Uendelige muligheter

Sjøkamp i Sea of Thieves.
Microsoft Studios

Rare Replay var derimot ikke det eneste Duncan hadde i ermet. Etter at applausen hadde lagt seg kunne han trekke sløret av et helt nytt spill ved navn Sea of Thieves. Dette vil være eksklusivt for Xbox One.

– Noe av det Rare har vært konsekvent flinke til å gjøre er å videreutvikle seg som spillskapere, og redfinere sjangre med sin egen unike formel. Nå skal vi gjøre det igjen. Jeg er stolt over å presentere et nytt, eksklusivt spill fra Rare, fortalte Duncan under avdukingen.

Sea of Thieves er et flerspillerspill med fokus på piratlivet. Etter traileren å dømme kan man samle sitt eget mannskap med sjørøvere og seile dit man vil på bøljan på. Traileren viste frem hektiske sverdkamper, en stor, åpen og fargerik spillverden og kanondueller ute på det åpne hav. Du kan til og med tvinge andre spillere til å gå planken.

Traileren til spillet kan du se i vinduet under:

Sea of Thieves i aksjon (video: Eurogamer)
Les også
Anmeldelse: Sea of Thieves

Siste fra forsiden