Skyteaction i Shadowrun

Microsoft har kunngjort Shadowrun, et lagbasert skytespill for Xbox 360 og Windows Vista.

Da ryktene begynte å surre om et nytt spill basert på rollespillfranchisen Shadowrun, trodde de fleste at det ville bli et konsollrollespill til Xbox 360. Denne dystre rollespillverdenen var bakteppe for et klassisk rollespill til SNES og Sega Mega Drive, og mange rollespillelskere verden over lot seg forføre av tanken på et nytt spill i serien.

Nå har Microsoft kunngjort Shadowrun, til Xbox 360 og Windows Vista. Rollespillelskere blir nok skuffet; da Microsofts FASA Studio fikk hendene i dette gullkornet av en rollespill-lisens, besluttet de seg nemlig for å lage et førstepersons skytespill med fokus på lagbasert flerspiller.

Uansett; Shadowrun tillater opp til 16 spillere å kjempe mot hverandre over nettet, ved hjelp av en blanding av eldgammel magi og moderne våpen. 360-eiere og PC-eiere kan kjempe sammen, da spillet vil være en del av Microsofts satsning på Live Anywhere - en Xbox Live-aktig tjeneste for Windows Vista og mobile plattformer.

Det hele foregår i en dyster fremtidsverden der magien har gjort sin entré, etter å ha vært borte i over 5000 år. Nå kjemper RNA (et enormt internasjonalt selskap) for å få kontroll over magien, mens en gruppe som kalles Lineage kjemper for å holde den fri. Menneskene slåss side om side med andre raser, som dverger, troll og alver, og alle har unike egenskaper.

I tillegg til moderne våpen og magiske egenskaper, kan du kjøpe kybernetiske implantater, slik som et øye som lar deg se fienden gjennom veggene. Andre teknologiske hjelpemidler inkluderer hologrammer som kan brukes til å forvirre fienden og personlige teleport-systemer.

Takket være robust kunstig intelligens skal Shadowrun være spennende både sammen med andre og alene. Datastyrte soldater kan dessuten brukes i flerspillerkamper, hvis dere mangler et par lagkamerater. Ellers loves vi kooperative minispill, samt mulighet for flerspiller over delt skjerm (sannsynligvis kun på 360), LAN og system link (i tillegg til Xbox Live/Live Anywhere).

Siste fra forsiden