Minecraft RTX beta

Slik ser Minecraft ut med Nvidias «raytracing»-grafikk

Minecraft RTX-betaen har startet på PC.

På den offisielle Minecraft-hjemmesiden kan man nå lese at det populære byggespillet har fått offisiell støtte for den mye omtalte grafikkteknologien «ray tracing» – som gir spillet vesentlig høyere visuell realisme.

Minecraft RTX har nemlig nå startet betaen på Windows 10-plattformen. RTX er navnet på Nvidias ray tracing-løsning, og selskapet har altså samarbeidet med Mojang for å få støtten på plass.

Høyere maskinkrav

For å kjøre Minecraft med RTX må man – ikke overraskende – sitte på en noe mer potent PC-rigg enn ved vanlig spilling. Nvidia opplyser på sine hjemmesider at minstekravene er et skjermkort av typen GeForce RTX 2060, Intel Core i5-prosessor og 8 GB minne.

Microsoft

Mer informasjon om hvordan man starter med Minecraft-betatesting kan du finne på spillets egne hjelpesider. Siden det dreier seg om en betatesting understreker Mojang at man ikke kan forvente en helt smertefri opplevelse.

Spillet bruker en videreutviklet type ray tracing kalt «path tracing», som i korte trekke innebærer at lys reflekteres på en enda mer detaljert måte enn tidligere, og på langt flere typer overflater og materialer. Mer teknisk informasjon finner du hos Nvidia.

For å se teknologien i aksjon kan man laste ned et knippe ferdigbygde verdener som utnytter teknologien gratis, og man har også muligheten til å skape sine egne ressurspakker hvor man kan endre egenskapene til materialer på helt nye måter.

Det har riktignok vært mulig å spille Minecraft med ray tracing-teknologi via diverse modder, men da med et lavere kvalitetsnivå enn vi nå har fått.

Les også: Du må vente litt lenger på Minecraft-rollespillet »

Siste fra forsiden