PlayStation 5

Slik skal PlayStation 5 la deg rapporterte trakassering gjennom chat-funksjonen

Sony redegjør for ny funksjon til konsollen.

Sony

Verbal mishandling og trakassering er et velkjent fenomen blant annet som spiller over nettet, og med den neste konsollgenerasjonen har Sony nå tenkt å finne en bedre løsning på dette.

På den offisielle PlayStation-bloggen redegjør Sony nå for en ny funksjon til PlayStation 5 som lar spillere bruke Voice Chat til å kjapt og enkelt rapportere verbal mishandling til Sony.

Det hele fungerer ved at spillere kan sende inn et Voice Chat-klipp på opptil 40 sekunder for å dokumentere trakasseringen – 20 sekunder fra selve samtalen med den andre spilleren, og 10 sekunder fra før og etter samtalen.

De siste fem minuttene

Det er de siste fem minuttene av Voice Chat-seansen som vil bli tilgjengelig for denne rapporteringsfunksjonen, så man har altså en viss tidsfrist på seg til å benytte den før det er for sent.

PlayStation 5-kontrollen har innebygget mikrofon.
Sony

Rapportene kan sendes direkte via Playstation 5-konsollen og vil bli sendt til kundestøtte for gjennomlytting og vurdering, som igjen vil føre til handling om nødvendig.

For de som måtte være bekymret for personvernet kan Sony forsikre at funksjonen kun vil bli brukt til rapportering og aldri til å aktivt lytte til spillere. PlayStation 5-kontrollen har som kjent en innebygget mikrofon som strengt tatt kan gjøre avlytting til en legitim bekymring.

Funksjonen ble allerede tilkjennegitt i den seneste systemoppdateringen til PlayStation 4, siden ideen er at PlayStation 5- og PlayStation 4-spillere skal kunne snakke med hverandre når den nye konsollen lanseres. Funksjonen ble imidlertid ikke godt nok forklart, og det er derfor Sony nå kommer med en utbrodering.

PlayStation 5 slippes på markedet den 19. november.

Les også: Slik blir PlayStation 5-menyene »

Siste fra forsiden