Slippdato for S.T.A.L.K.E.R. kunngjort

I en oppdatert utgivelsesliste fra THQ annonseres for første gang en konkret og offisiell slippdato for storspillene S.T.A.L.K.E.R. og Supreme Commander.

Utgiver THQ har akkurat sendt Gamer.no en fersk utgivelsesliste, hvor de forteller hvilke spill de skal gi ut i månedene som kommer. Først ut er platinumutgaver av Cars til Xbox, PlayStation 2 og PSP i januar, før spillet basert på animasjonsfilmen Barnyard slippes for PC, Game Boy Advance, PlayStation 2 og Wii 2. februar.

Skjermbilde fra S.T.A.L.K.E.R: Shadow of Chernobyl.

Deretter kommer godbitene på rad og rekke. 16. februar slippes det heftige strategispillet Supreme Commander – den åndelige etterfølgeren til strategiklassikeren Total Annihilation. Spillet foregår i en fjern fremtid, og kampene utkjempes ved hjelp av futuristiske våpen. I tillegg til "normale" kjøretøyer får vi enorme stålmonstre og slagskip. Utviklerne har fortalt at de ikke føler at sanntidsstrategispill inneholder særlig mye, og ønsker å gjøre noe med dette.

Den 9. mars slippes Titan Quest-tilleggspakken Immportal Throne. Her får vi over tolv timers enspillerinnhold (per vanskelighetsgrad), samt nye gameplaymuligheter slik som en helt ny egenskapskategori, som kombinert med eksisterende egenskaper gir deg mulighet til å velge mellom åtte nye klasser for spillfiguren din. Vi får flere monstre, hundrevis av unike våpen og mulighet til at figuren din kan nå ti nye nivåer. Handlingen i den kommende ekspansjonen foregår i Hades (de gamle grekernes versjon av dødsriket), og vi får utforske en episk spillverden. Samme dag slippes en Gold-versjon av Titan Quest, som inneholder en spesialutgave av originalen og den nye tilleggspakken.

Til slutt på listen finner vi S.T.A.L.K.E.R: Shadow of Chernobyl, har vært i utvikling i svært lang tid. THQ har lenge lovet at spillet skulle slippes i løpet av første kvartal 2007, og nå går de for første gang ut med en konkret dato, nemlig 16. mars. Spillet er inspirert av boka The Roadside Picnic av brødrene Strugatsky, filmen Stalker (1979) og Tsjernobyl-ulykken i 1986. Vi kan vente oss en adventure-action-tittel med elementer fra rollespill og taktiske spill. Dette skal i følge utviklerne GSC Game World gi spilleren et veldig dynamisk gameplay. Deres grafikk-motor X-Ray skal levere fotorealistisk grafikk gjennom en original historie og en velbalansert flerspillerdel.

Siste fra forsiden