Snart kan du gifte deg med vennene dine i Stardew Valley

Det idylliske gårdseventyret får etterlengtet flerspillermodus om en drøy uke.

Helt siden spillet ble lansert har det gått gjetord om en fremtidig flerspillerdel i det yndige indiespillet Stardew Valley, og nå er det jaggu ikke lenge til den etterlengtede samarbeidsmodusen blir en realitet.

Dette fikk vi vite rett før helgen, da enmannsutvikleren ConcernedApe omsider kunne dra sløret av en konkret lanseringsdato for flerspilleroppdateringen.

Driv gården sammen ...
Skjermbilde fra YouTube

Utvidelsen dukker opp på PC, Mac og Linux den 1. august; PlayStation 4-, Xbox One- og Nintendo Switch-eiere må smøre seg med litt tålmodighet; mens de som spiller på PlayStation Vita dessverre ikke ser ut til å få ta del i moroa i den nærmeste fremtid (eller noensinne for den saks skyld).

Jo flere vi er sammen

Modusen fungerer slik: Man inviterer spillere ved å plassere opptil tre hytter rundt omkring på gården sin, og så er man i gang.

... eller gjør noe helt annet sammen.
Skjermbilde fra YouTube

Ut fra det vi får se i videoen øverst i artikkelen, virker det som om man kan gjøre stort sett alt mulig sammen, enten det er snakk om daglige aktiviteter – pløying av åker, hesteridning, grottevandring og fisking – eller mer involverte gjøremål, slik som den årlige eggjakten og andre hendelser som foregår i byen.

Man kan til og med gifte seg med andre spillere: Alt man trenger å gjøre er å lage en giftering, for så å gå ned på kne og stille det store spørsmålet. Hvis det skulle gå skeis kan man også skille seg etter hvert, og vil man banne andre spillere er det bare å ødelegge hytta deres.

Ellers følger det med alt fra en ny chat-funksjon til skalerbar vanskelighetsgrad, og man kan selv velge om man vil starte helt på nytt eller invitere venner med på en eksisterende lagringsfil.

Det nye spillet fra skaperne av Spec Ops: The Line satser også på flerspiller:
The Cycle ble nettopp annonsert »

Siste fra forsiden