Snart kan du spille Xbox-spill på Xbox One

Microsoft utvider bakoverkompatibilitetsfunksjonen.

Oppdatering 03:06: Microsofts Albert Penello tok mandag morgen til Twitter for å tilføye en liten detalj angående Xbox Ones utvidede bakoverkompatibilitet. Når funksjonen lanseres vil spillere kunne bruke sine originale Xbox-disker for å kjøre de gamle spillene på den nye maskinen:

Riktignok vil ikke alle Xbox-spillene fungere på Xbox One. Hvilke titler som inkluderes i programmet har Microsoft foreløpig ikke annonsert.

Opprinnelig sak følger.

Natt til mandag var det Microsofts tur til å lage E3-show, med nok en grandios konferanse. Xbox-sjef Phil Spencer var som vanlig på plass for å dele de største nyhetene, og til stor glede i salen avslørte han en utvidelse til Xbox Ones bakoverkompatiblitetsfunksjon.

Les også: Project Scorpio heter Xbox One X »

I tillegg til de flere hundre Xbox 360-titlene som allerede er tilgjengelige, vil Xbox One snart kunne kjøre spill fra den opprinnelige Xbox-maskinen. Oppdateringen skal rulles ut senere i år, men et mer nøyaktig lanseringsvindu fikk vi ikke.

Ifølge Spencer vil de gamle spillene både kjøre bedre og se bedre ut enn de gjorde før. Hvordan det hele skal fungere fikk vi imidlertid ikke vite, og hvilke spill som inkluderes i programmet ble heller ikke avslørt – med ett unntak:

Flyspillet Crimson Skies: High Road to Revenge fra 2003 blir blant de første ut døra når programmet lanseres, fortalte Xbox-sjefen. Han lovte også å dele mer informasjon i løpet av året.

Sulten på mer E3-nytt?
Se vår samleside med nyheter og inntrykk fra messa »

Siste fra forsiden