Sony forteller om fremtiden til PSP

Sony har fortalt at de vil kutte prisene på PSP, lansere nytt ekstrautstyr (inkludert EyeToy-kamera) og legge til en PSone-emulator til systemet.

Det var ikke bare PlayStation 3 Sony fokuserte på i dagens pressekonferanse i Tokyo. De er også i ferd med å gjøre PSP-konsollen mer fristende for nye forbrukere, samtidig som de lanserer flere spennende muligheter for de som allerede har kjøpt en bærbar PlayStation.

Det første tiltaket deres er å senke prisene på konsollen. Fra 22. mars vil vi i Europa kunne kjøpe en baseenhet for 199 Euro (i Norge regner Sony med at prisen vil ligge på rundt 2000 kroner). Dessuten vil de lansere en hvit PSP for det japanske markedet, som etter alt å dømme vil finne veien til resten av verden etter en stund.

I tillegg planlegger Sony å lansere mye nytt ekstrautstyr, slik som et EyeToy-kamera og utstyr for videotelefoni. Kameraet skal etter planen lanseres i september, mens videotelefon-systemet skal lanseres i oktober. Vi får også en GPS-mottaker til høsten, og denne vil kunne brukes med spill som Hot Shots Golf.

En spennende nyhet er at PSP vil få en PlayStation-emulator, og at eldre PlayStation-spill vil bli gjort tilgjengelig over nettet. Disse kan så lastes ned og lagres på minnestikken. Med tanke på den originale PlayStation-modellens rike spillbibliotek, burde denne funksjonen være svært interessant for de fleste.

Sony ønsker for øyeblikket ikke å kommentere hvordan denne emulatorfunksjonen vil virke, og hva vi må forvente å betale for eldre PlayStation-spill, men forteller Gamer.no at de vil komme med mer informasjon om dette etter hvert.

Ellers planlegger de å oppdatere programvaren i PSP i løpet av året, og vil blant annet legge til støtte for Macromedia Flash og utvide RSS-funksjonen for å gi brukerne mulighet for å spille av og lagre "radio-innhold" og filmer som de finner på nettet.

Siste fra forsiden