Sony kunngjør Field Commander

Med strategispillet Field Commander ser Sony ut til å ønske å ta opp kampen med Advance Wars for Nintendos konsoller.

Field Commander er et turbasert strategispill til PSP, som utvikles av Sony Online Entertainment og skal lanseres i løpet av første kvartal neste år. Spillerne får rollen som en kommandør som jobber for en uavhengig organisasjon hvis oppgave det er å forsvare verden mot en ondsinnet terroristorganisasjon som benytter seg av alle mulige slags ondsinnede taktikker for å oppnå herredømme over verden.

Spillet kommer med en enspillerkampanje som foregår over mer enn 30 unike oppdrag, og lar deg i tillegg spille mot andre, både over internett eller lokalt, trådløst nettverk. Du får mulighet til å velge mellom 15 hærdivisjoner og 11 kommandører, og enhetsutvalget inkluderer fly, båter og landbaserte kjøretøy.

I tillegg skrytes det av svært avansert kunstig intelligens, et elegant og brukervennlig kontrollsystem og mulighet til å lage dine egne oppdrag hvis du føler de medfølgende oppdragene ikke holder. Du kan så dele oppdragene dine med andre spillere, slik at hele verden kan prøvespille dem.

Sony forteller at den turbaserte fremgangsmåten lar spillere fokusere på det som er viktig i strategispill, nemlig selve strategien. Men selv om spillmekanismene låner mye fra eldre klassikere, kommer spillet med moderne presentasjon og 3D-grafikk. For å se hva vi har i vente, kan du besøke det nylanserte nettstedet til spillet.

Siste fra forsiden