Sony må øke PSP-produksjon

Sony Computer Entertainment-president Ken Kutaragi forteller at Sony må øke produksjonskapasiteten sin for å kunne klare å lansere PSP i Europa som planlagt.

I et intervju med Bloomberg har presidenten til Sony Computer Entertainment, Ken Kutaragi, fortalt at Sony sliter med å dekke behovet for PSP-konsoller, og at de for øyeblikket ikke har kapasitet til å lansere systemet i Europa:

- På en eller annen måte må vi øke produksjonskapasiteten, da vi ikke er klare til å starte salg i Europa. Vi har gått tomme for enheter i USA, og PSP selger fortsatt veldig godt i Japan.

Videre fortalte han at selskapet vurderer å overlate deler av produksjonen til andre fabrikanter, og trakk fram Kina og Taiwan som mulige land. Nettstedet Eurogamer forteller at i følge avisen Commercial Times i Taiwan, har selskapet Hon Hai Precision allerede fått kontrakten, og vil starte produksjonen i tredje kvartal. Hon Hai produserer allerede PS2-maskiner for Sony.

For øyeblikket produseres PSP kun i Kisarazu-anlegget øst for Tokyo, som klarer å skipe ut en million maskiner i måneden. I følge planen skal Sony lansere den håndholdte konsollen deres 1. september i Europa. Vi håper de klarer å holde datoen.

Siste fra forsiden