PlayStation 5-mangel

Sony: – PlayStation 5-mangelen fortsetter inn i 2022

Det ser ikke ut som om konsollen blir mer tilgjengelig med det første.

PlayStation 5.
Audun Rodem/Gamer.no

I kjølvannet av at Sony la frem sine finanstall i slutten av april, skal selskapet ha forklart at det kommer til å fortsette å ha problemer med å levere PlayStation 5 inn i 2022. Det melder Bloomberg.

– Jeg tror ikke etterspørselen roer seg dette året, og selv om vi sikrer oss mange flere enheter og produserer mange flere PlayStation 5-konsoller neste år, kommer ikke tilbudet til å ta igjen etterspørselen, skal finanssjef Hiroki Totoki ha sagt til analytikere i møtet.

Bloomberg har ikke fått en offisiell uttalelse fra Sony.

LES VÅR TEST: PlayStation 5 prøver på mye nytt, og lykkes med det aller meste »

Har tro på vedvarende etterspørsel

Det kan hende du må vente en stund på en PlayStation 5.
Audun Rodem/Gamer.no

Sony meldte tidligere at de hadde solgt 7,8 milioner PlayStation 5-konsoller mot utgangen av mars, og at håpet er å selge minst 14,8 millioner konsoller i det nåværende finansåret som begynte i april. Helt siden konsollslippet i november har det vært vanskelig å sikre seg en av de nye konsollene, delvis på grunn av mangel på databrikker og andre deler de trenger.

Nå tror de at etterspørselen vil holde – også om korona-pandemien skal løse opp.

– Vi har solgt mer enn 100 millioner PlayStation 4-konsoller, og med tanke på vår markedsandel og vårt rykte kan jeg ikke se for meg at etterspørselen synker lett, skal Totoki ha sagt.

PlayStation 5 fortsetter å være mangelvare også her i Norge. Nylig har Komplett endret sin «foreløpige» leveringsdato til 31. desember. Håpet er at de skal kunne levere bestillinger før det, men at det er tidsrommet de ser for seg som et potensielt verste utfall.

LES OGSÅ: PlayStation 5 har solgt 7,8 millioner eksemplarer »
LES OGSÅ: Microsofts inntekter fra spill og konsoll opp 50 prosent fra i fjor »
LES OGSÅ: Nintendo økte Switch-salget med 37 prosent i 2020 »

Siste fra forsiden