Xbox Series X/S

Microsofts inntekter fra spill og konsoll opp 50 prosent fra i fjor

Salget av Xbox-konsoller steg med 232 prosent.

Audun Rodem, Gamer.no

Microsoft slapp denne uken nye regnskapstall for det siste kvartalet, og hos selskapets spillavdeling er det gode tider.

Mellom 1. januar og 31. mars tjente Microsoft nesten 29 milliarder kroner på salg av spill og konsoller, en økning på 50 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Inntekter fra Xbox-innhold og -tjenester klatret med 34 prosent.

Ifølge bransjeanalytiker Daniel Ahmad utgjør dette spillavdelingens beste resultat for kalenderårets første kvartal, i hvert fall siden Microsoft begynte å legge frem tall for seks år siden.

Hva konsollsalget angår vil selskapet fortsatt ikke ut med offisielle tall. Den nyeste kvartalsrapporten avslørte imidlertid at salg av Xbox-maskiner steg med 232 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor. Det er selvfølgelig ikke helt uventet, gitt at Microsoft akkurat har lansert en ny konsollgenerasjon med Xbox Series X/S.

For både Xbox Series X og Xbox Series S sliter Microsoft med å møte etterspørselen, og dette vil fortsette enda en stund. Ellers er det forventet at inntektene fra spillavdelingen vil stige smått, mens inntekter fra Xbox-spill og -tjenester trolig vil synke sammenlignet med de sterke resultatene fra året før.

Nå er det endelig gratis å spille gratisspill på Xbox.
Microsoft har fjernet kravet om Xbox Live Gold for gratis flerspillerspill »

Siste fra forsiden