PlayStation 5

Sony: – PlayStation 5 slippes ikke innen april 2020

Samtidig runder Sony straks 100 millioner utsendte PlayStation 4-konsoller.

PlayStation 4 Pro.
Audun Rodem, Gamer.no

Som mange andre spillselskap runder Sony av finansåret i disse tider, noe som betyr at vi får innsikt i hvordan bedriften går, samtidig som de forteller om planer fremover.

Det kanskje mest spennende utdraget fra denne årsoppsummeringen er at selskapet sier at de ikke kommer til å lansere en ny PlayStation-konsoll i løpet av de neste 12 månedene. Med andre ord får vi ikke «PlayStation 5», eller hva enn konsollen skal hete, før tidligst mai neste år. Dette melder Wall Street Journal-journalist Takashi Mochizuki på Twitter.

PlayStation 4 runder straks 100 millioner

Ellers kunne Sony melde om imponerende salgstall for PlayStation 4, med ytterligere 17,8 millioner konsoller sendt til utsalgssteder. Dette betyr at konsollen nå ligger og vaker like under 100 millioner konsoller ute i det fri, med en total på 96,8 millioner.

Abonnementstjenesten PlayStation Now ser også en oppsving med en årlig vekst på 40 % siden lansering i 2014. Likevel er ikke antallet abonnenter høyere enn 700 000.

For en ukes tid siden begynte Sony litt overraskende å utlevere noen detaljer om hva vi kan vente oss av den neste PlayStation-konsollen. I et intervju med Wired fortalte teknologiarkitekt Mark Cerny at selskapet satset på en maskin med et diskdrev, med en raskere prosessor basert på tredje generasjons AMD Ryzen, og et Radeon-utviklet grafikkort med støtte for både 8K-oppløsning og den avanserte ray tracing-teknologien.

En SSD-lagringsdisk er også på planen, noe som skal sørge for imponerende lastetider.

LES OGSÅ: Microsoft har avduket Xbox One S All-digital Edition, uten diskdrev »

Siste fra forsiden