Sony PSP - de første konseptbildene

I dag har Sony endelig fjernet sløret for de aller første konseptbildene av deres kommende håndholdte PSP. Bildene ble offentliggjort på en pressekonferanse i New York i går. Den nye konsollen ser umiddelbart ut som en krysning mellom Apples iPod og den originale Game Boy Advance.

Dermed er det antageligvis slutt på spekulasjoner og rykter rundt utseende til PSP. Dette er etter all sansynlighet designet. Etter å ha studert likheten med iPod og GBA vil dere også legge merke til den enorme skjermoverflaten med baklys, som skal gi 480x262 piksler.

Hvordan knappene og kontrollen vil fungere er vanskelig å si noe om nå. Sony håper at deres håndholdte PSP skal bli vel så populær som PlayStation 2, men de er fremdeles veldig forsiktige med å gi ut teknisk informasjon om den kommende farsotten.

Sony gikk imidlertid ut med følgende tekniske spesifikasjoner på E3 i mai:

  • 3D polygongrafikk.
  • Oppladbart lithium-batteri.
  • Oppkobling til PlayStation 2, PSP-er og andre maskiner ved hjelp av USB 2.0, trådløst eller Memory Stick.
  • MPEG4 for video med DVD-kvalitet.

Det er foreløpig heller ikke gitt noe informasjon om pris. Det er fremdeles over et år til PSP skal befinne seg i butikkene, og alt tyder på at den nye konsollen vil bli fremvist i sin helhet på neste års E3. Vi vil naturligvis komme tilbake med utfyllende informasjon så snart vi vet noe.

Her er de ferske bildene:

Siste fra forsiden