Sony PSP lanseres i år

Sony tilbakeviser ryktene om en utsettelse av PSP-lanseringen, og hevder maskinen kommer på det japanske markedet i år.

For noen dager siden dukket det opp rapporter fra ulike analytikere om at det var svært sannsynlig at Sony kom til å utsette lanseringen av deres håndholdte PSP-konsoll. I et nytt intervju med Famitsu benekter Masa Chatani (som er teknologiansvarlig hos Sony) at det er snakk om noen utsettelse.

- Planen vår er fortsatt å selge PSP-en innen utganget av året, så ta det med ro, forteller han.

I tillegg minnet han om at Sony ikke kunngjorde lanseringsdatoen til den opprinnelige PlayStation-lanseringen i 1994 før det kun var én måned til de startet å sende ut konsoller til butikkene.

Dermed ser det ut til at en europeisk lansering i løpet av de tre første månedene i 2005 fortsatt er planen, noe som betyr at PSP-en kommer på markedet her til lands omtrent samtidig med Nintendo DS.

Chatani fortalte også noen andre ting om PSP-maskinen, slik som at lastetidene til spill vil være omtrent som lastetidene på PS2, og at maskinen kommer med et medieavspillingsprogram som kan brukes til å spille MP3-er og andre slags filer som kan lagres på minnebrikker.

Han sa imidlertid ingen ting om levetiden til batteriene, som både analytikere og konkurrenter har spekulert i at er alt for kort. Sony sin stillhet angående batterienes levetid har fått mange til å tro at disse ryktene er sanne.

Siste fra forsiden