Sony saksøker Lik-Sang

Hvis Sony får det som de vil, skal det bli vanskeligere å importere japanske PSP-konsoller for europeere som ikke klarer å vente på konsollen lanseres i Europa.

I løpet av den siste tiden har Sony Computer Entertainment gått rettens vei for å hindre flere selskaper i å importere PSP til Storbritannia, og nå har de også saksøkt Hong Kong-baserte Lik-Sang i håp om å stoppe det populære selskapet fra å selge PSP-konsoller til Europeiske kunder. Grunnen til dette er at Sony mener denne eksporten til Europa vil være ødeleggende for markedet når de selv lanserer konsollen i de europeiske territoriene.

Mens søksmål mot britiske nettbutikker til nå har gått i Sony sin favør, takket være europeiske lover om parallellimport, kan det bli vanskelig for Sony å stoppe Lik-Sang. Lovene i Hong Kong tillater nemlig fri handel av lovlige varer så snart de kommer på markedet (uansett hvor i verden de blir lansert).

Lik-Sang ser på Sony sitt søksmål som et kynisk forsøk på å skaffe seg total kontroll over markedet, og hevder det er det mest aggressive angrepet på egne kunder i spillindustriens 30 år lange historie. Videre hevder de at Sony ser ut til å ville å hindre spillentusiaster verden over i å kjøpe produkter som kun blir lansert i Asia.

Lik-Sang vil forøvrig berolige alle europeiske kunder om at de for øyeblikket ikke behøver å engste seg over dette søksmålet. Dermed er det fortsatt mulig for europeiske kunder å kjøpe en japansk PSP for cirka 1575 norske kroner (pluss moms og frakt). Lik-Sang forteller at de vil oppdatere nyhetsseksjonen på nettstedet sitt etter hvert som situasjonen utvikler seg.

Den offisielle europeiske lanseringen av Sony PSP finner sted 1. september.

Siste fra forsiden